Festivalul de teatru studențesc ”Diogene” - Ediția XXIII

De vineri începem aniversarea celor 27 de ani de la Revoluţia din 1989, cu un festival dedicat memoriei celor care au luptat pentru libertatea noastră. 7 spectacole în 7 zile, cu intrare liberă, la Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara.
Această săptămână de teatru încurajează libertatea de expresie, propunând, prin spectacolele prezentate, un tablou viu al creaţiei teatrale studenţeşti timişorene. În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Lelu Bihoi, mentorul Thespis, să iniţieze o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate. Săptămâna de teatru se numea „Săptămâna teatrului politic 16-22 Decembrie”. După dispariţia lui Lelu, această săptămână se numeşte, în memoria sa şi a crezurilor sale, „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”. Cu atât mai mult acum, la 25 de ani de la Revoluţie, sperăm ca oamenii să nu fi uitat pentru ce au dispărut acei tineri în decembrie 1989. Spectacolele din această săptămână de teatru reprezintă un omagiu adus acelor martiri care ne-au dat posibilitatea să ne exprimăm liber, în viaţă şi pe scenă.
Cu gândul la cei care ne-au dat nume şi la cei care ne-au ajutat să creştem, vă aşteptăm pe la noi. Intrarea este liberă.

Program:
Vineri, 16.12, ora 20
JOCUL DE-A MĂCELUL
de Eugen Ionesco

Sâmbătă, 17.12, ora 19
CARTOFI CU SLĂNINĂ
după Eugen Ionesco

Duminică, 18.12, ora 18
MONOLOAGELE VAGINULUI
de Eve Ensler

Luni, 19.12, ora 20
AUTOPORTRET ABSURD DE ŢARĂ
colectiv

Marţi, 20.12, ora 19
DOUĂZECIŞIŞAPTE
de Salahhé

Miercuri, 21.12, ora 19
MĂICUŢA MARIA IGNATIUS EXPLICĂ TOTUL
de Cristopher Durang

Joi, 22.12, ora 19
Premiile “DIOGENE 2016”

Facebook event: http://bit.ly/2h1A5FA