Prizionerul Nr. 7

„7 (Prizonierul nr. 7)”  un spectacol care încearcă să pătrundă în mintea lui Rudolf Hess, adjunctul şi umbra lui Hitler, motorul din spatele maşinăriei infernale nemţeşti.

10 Mai 1941. Rudolf Hess decolează într-o direcţie necunoscută de pe aeroportul din Augsburg. Misiunea lui Hess urma să se desfăşoare în cea mai deplină discreţie, dar defecţiunea survenită la motorul avionului pe care îl pilota l-a determinat pe Hess să aterizeze forţat, fiind capturat. Se întâmpla în ajunul războiului cu Uniunea Sovietică, cu scopul de a negocia pacea cu Regatul Unit.

Walter Richard Rudolf Hess - Heß în germană (26 aprilie 1894 – 17 august 1987) a fost o figură proeminentă în cadrul Germaniei Naziste, adjunctul lui Adolf Hitler. A fost judecat la Nürnberg şi condamnat la închisoare pe viaţă la Spandau (Berlin), unde a murit în 1987, prin suicid cu un cablu electric, cu o zi înainte de a fi eliberat… Fiul lui avea să conteste varianta sinuciderii, afirmând că Hess fusese, de fapt, lichidat, de teamă că odată eliberat avea să facă mărturisiri deranjante pentru guvernele occidentale, în privinţa legăturilor dintre acestea şi Hitler, în perioada premergătoare izbucnirii războiului mondial, ţinând cont şi de faptul că toate scrisorile sale din închisoare au fost cenzurate.

"Spectacolul “7 – Prizonierul nr. 7” nu-şi propune să ierte greşelile trecutului, dar nici să le treacă cu vederea. Adevărul absolut nu există, dar adevărul poate avea mai multe perspective. Poţi fi sau nu loial unei cauze, dar cel mai important rămâne conştientizarea şi asumarea greşelii. Asta poate ne va ajuta să învăţăm şi să nu mai repetăm greşelile trecutului." (Mădălina Ghiţescu).

Regia aparţine actriţei Mădălina Ghiţescu, în rolul titular regăsindu-se Florin Manca, alături de Caius Mutulescu.