Săptămâna de teatru "Diogene Bihoi" 16-22 Decembrie

Începând de miercuri, 16 decembrie, vă prezentăm a 22-a ediţie a festivalului „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi” – 16-22 Decembrie.

Această săptămână de teatru încurajează libertatea de expresie, propunând, prin spectacolele prezentate, un tablou viu al creaţiei teatrale studenţeşti timişorene. În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Diogene Bihoi, inițiatorul și mentorul Thespis, să prezinte o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate. Săptămâna de teatru se numea „Săptămâna teatrului politic 16-22 Decembrie”. După dispariţia lui Lelu, această săptămână se numeşte, în memoria sa şi a crezurilor sale, „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”. Cu atât mai mult acum, la 26 de ani de la Revoluţie, sperăm ca oamenii să nu fi uitat pentru ce au dispărut acei tineri în decembrie 1989. Spectacolele din această săptămână de teatru reprezintă un omagiu adus acelor martiri care ne-au dat posibilitatea să ne exprimăm liber, în viaţă şi pe scenă.

În fiecare seară, de la ora 19, aşteptăm publicul tânăr, și nu numai, la câte un spectacol, de diferite facturi (non-verbal, documentar, comedie, dramă, farsă absurdă etc.). În festival este inclusă şi o expoziţie permanentă cu imagini din zilele Revoluţiei.

Spectacolele au loc în studioul Thespis de la etajul II al Casei Studenţilor din Timişoara (Bv. Regele Carol I, nr. 9). Cu gândul la cei care ne-au dat nume şi la cei care ne-au ajutat să creştem, vă aşteptăm pe la noi. Intrarea este liberă.

Program

Miercuri, 16.12, ora 19.00
Douăzecișișase” spectacol de mișcare cu muzică și mască după un concept de Salahhé

Joi, 17.12, ora 19.00
Premieră “Autoportret absurd de țară” teatru documentar după un concept de Moni Karman

Vineri, 18.12, ora 19.00
Regele moare” tragi-comedie de Eugen Ionesco

Sâmbătă, 19.12, ora 19.00
Jocul de-a măcelul” dramă de Eugen Ionesco

Duminică, 20.12
ora 18.00 “Monoloagele vecinului” comedie românească de și cu Laurențiu Bănescu (București)
ora 19.00 “Monoloagele vaginului” docu-theatre de Eve Ensler (Teatrul Liber ‘Diogene’)

Luni, 21.12, ora 19.00
Criză de identitate” farsă comică de Cristopher Durang

Marți, 22.12
ora 19.00 “Homo homini lupus sau Adevărata poveste a Scufiței Roșii” poveste reinterpretată de Diogene Bihoi
ora 20.00 Premiile “Diogene” 2015

Facebook event: http://on.fb.me/1OYq8pK