Săptămâna de teatru Diogene Bihoi - 2018

Începând de duminică, 16 decembrie, vă prezentăm a 24-a ediţie a festivalului „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”.

Această săptămână de teatru încurajează libertatea de expresie, propunând, prin spectacolele prezentate, un tablou viu al creaţiei teatrale studenţeşti timişorene. În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Diogene Bihoi, iniţiatorul şi mentorul Thespis, să prezinte o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate. Săptămâna de teatru se numea „Săptămâna teatrului politic 16-22 Decembrie”. După dispariţia lui Lelu, această săptămână se numeşte, în memoria sa şi a crezurilor sale, „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”. Cu atât mai mult acum, la 29 de ani de la Revoluţie, sperăm ca oamenii să nu fi uitat pentru ce au dispărut acei tineri în decembrie 1989, care ne-au dat posibilitatea să ne exprimăm liber, în viaţă şi pe scenă.

În fiecare seară, aşteptăm publicul tânăr, şi nu numai, la câte un spectacol, de diferite facturi (comedii, drame, farse și teatru-dans). În festival este inclusă şi o expoziţie permanentă cu imagini din zilele Revoluției, precum și o dezbatere publică - CivicTalk, inițiată de Asociația Culturală ”Diogene” (Primul CivicTalk: CiviCultura), la care vor lua parte printre alții, și doamnele Brândușa Armanca și Mihaela Tilincă. 

Toate spectacolele au loc în studioul Thespis de la etajul II al Casei Studenţilor din Timişoara (Bv. Regele Carol I, nr. 9). 

Cu gândul la cei care ne-au dat nume, la cei care ne-au ajutat să creştem în libertate, vă aşteptăm pe la noi. Intrarea este liberă.