Lumea în schimbare

Teatrul Studenţesc Thespis prezintă publicului joi, 9 mai, de la ora 20, spectacolul „Bună dimineaţa, livada mea! Noapte bună, livada mea...”, o adaptare după „Livada de vişini”, ultima piesă scrisă de autorul rus A.P. Cehov. „Livada de vişini” este un simbol al unei lumi în schimbare, fiind ieri, ca şi azi, o piesă despre o epocă aflată la apus, o alta urmând să îi ia locul. Ea expune diverse probleme existenţiale ale unei familii de aristocraţi ruşi ce se întorc la moşie chiar înainte ca aceasta să fie vandută la licitaţie, pentru a putea plăti ipoteca restantă. Moşia cuprinde şi o livadă de vişini veche şi foarte valoroasă. Deşi are opţiuni de salvare, familia aristocrată, rămasă fără vlaga vitală, lasă ca moşia să fie vândută fiului unui fost iobag.

„A fost odată un timp din viaţa noastră când fericirea se trezea în fiecare dimineaţă odată cu noi, când vişinii erau înfloriţi şi livada albă strălucea în nopţile cu lună, iar  timpul însuşi părea că s-ar fi oprit în loc. Veni-va cândva şi vremea când, cu toţii, vom privi cu sete şi dragoste în jur pentru ultima oară, când în locurile altădată atât de pline de viaţă nu va mai rămâne nici un suflet, rămânându-ne doar amintirea nostalgică a celor petrecute într-un spaţiu-timp al fericirii absolute.”

Spectacolul se joacă la Casa Studenţilor, în studioul 202 „Diogene V. Bihoi”, intrarea fiind liberă, în limita a 55 de locuri.