Aniversarea a 55 de ani de activitate continua la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara

Casa de Cultura a Studentilor va invita sa luati parte la evenimentele prilejuite de  Aniversarea a 55 de ani de activitate continua 1957-2012, care vor avea loc in perioada 15-23 iunie.

Cu ocazia acestei aniversari, pe langa diversele evenimente expuse mai jos, Teatrul Studentesc Thespis deschide usile studioului de teatru „Lelu Bihoi” in ziua de sambata, 16 iunie, pentru a lua parte la 3 ateliere de arta actorului, desfaurate pe parcursul zilei, iar seara, de la ora 20, publicul este invitat la ultima reprezentatie din aceasta stagiune a spectacolului „Asteptandu-l pe spectator”, montat dupa „Ultimul Godot” al lui Matei Visniec, un spectacol viu, cu 2 actori ai Thespisului, Ionel Marginean si Anca Macrina Codrea, restul actantilor find constituit din spectatorii norocosi ? . Atelierele de teatru se vor desfasura dupa cum urmeaza: ora 10 – atelier de miscare scenica, ora 12 – atelier de pantomima, ora 14 – atelier de arta actorului. Va asteptam alaturi de noi!

Implinind anul acesta 55 de ani de activitate continua, Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara a devenit un punct de reper pe harta culturala a Timisoarei, prin munca dusa de angajatii institutiei si de miile de studenti care si-au petrecut serile de studentie in cercurile artistice din Casa Studentilor. Infiintata in 1957, institutia a evoluat rapid, fiind un mediu propice pentru ideile inovatoare ale studentilor, ele marcand cultura timisoreana din anii ’60-’70, dese fiind momentele de apogeu pentru Casa de Cultura a Studentilor: multi isi aduc aminte cu nostalgie si bucurie momentele cine-clubului de la Casa Studentilor, ale discotecii din anii ’70 - ’80, ale cenaclului literar in care se citeau texte si poezii ale dizidentilor optzecisti, ale concertelor rock ale unor formatii care au scris istorie: Phoenix, Celelalte Cuvinte, etc. De-a lungul timpului, a fost o casa buna pentru folclor (Doina Timisului - 1959, Mladost-1969), dansuri moderne (din 1971, Reflexul lui Marcel Botscheller), arta fotografica (1958) si literatura (Cornel Ungureanu, Marcel Tolcea, Robert Serban, Viorel Marineasa, Eugen Bunaru si multi altii numarandu-se printre cei care si-au perfectionat drumul in literatura la cenaclul „Pavel Dan”). Teatrul a fost reprezentat mult timp de spectacolele de comedie al „Thaliei” (mai tarziu, numindu-se OZN), dupa Revolutie fiind atrasa si mai experimentala si avangardista trupa a regretatului regizor Diogene V.  Bihoi, „Thespis”. Formatiile de rock (evident, muzica tinerilor) si-au gasit tot timpul o gazduire prietenoasa, formatii ca Implant pentru refuz, Blazzaj, Amala, Sonatic, Phaser, Popa Sapka, Crossroads sau Celelalte Cuvinte atragand noi si noi spectatori ai evenimentelor studentesti.

Momentul aniversar va fi marcat de doua week-end-uri consecutive pline de spectacole, concerte, expozitii, ba chiar si Miss Universitas, la care sunt asteptati toti cei care s-au bucurat vreodata de ceea ce ofera Casa Studentilor, fie ca spectatori, fie ca fosti membri.

Intrarea este libera.

PROGRAM:

VINERI, 15 IUNIE: 

DIVERTISMENT, ORA 19,00:

Ansamblul de dans modern Reflex

Formatia de dans modern Matrix

Miss Universitas

Grupul de umor O.Z.N.

Expozitie de fotografie

 

SAMBATA, 16 IUNIE:

TEATRU

TEATRUL STUDENTESC THESPIS

ORA 10.00, 12.00, 14.00:

Ateliere de teatru deschise publicului

ORA 20.00:

 „Asteptandu-l pe spectator” de Matei Visniec

 

CENACLUL LITERAR PAVEL DAN, ORA 18.00:

Lectura publica a autorilor

Lansarea antologiei Pavel Dan 55

 

FOLCLOR, ORA 19.00:

Ansamblul folcloric Doina Timisului

Ansamblul folcloric sarbesc Mladost

Invitat special PETRICA MOISE

                       

JOI, 21 IUNIE:

MUZICA, ORA 20.00:

Implant pentru refuz

Opus

Faceplant

Nomega

 

VINERI, 22 IUNIE:

MUZICA, ORA 20.00:

CELELALTE CUVINTE

Sonatic

Soulshard

 

SAMBATA, 23 IUNIE:

MUZICA, ORA 20.00:

Burning Table

Phaser

Mere

Misguided